“ÉLETEMBEN ELŐSZÖR MUNKATÁRSAT KELLETT TALÁLNOM…”


Hogyan építette ki a csapatát úgy, hogy személyesen nem is találkozott velük? - Interjúrészlet Pörzsölt Mónival, a PinX Online Business Management alapítójával

A feladat adott volt, életemben először munkatársat kellett találnom. Adtam fel hirdetést, jelentkeztek rá, a felvételi beszélgetések pedig  Skypeon történtek.

Nagyon-nagyon felkészültem az egészre. Kértem tapasztalatokat a mastermind csoportomból, néztem, hogy pl. külföldi online business managerek hogyan keresnek maguk mellé asszisztenst. Vettem át ötleteket és kialakítottam a magam kis folyamatát. Önéletrajzot nem is kértem, egy kérdőívre kellett válaszolni, és a kapott válaszok alapján eldöntöttem, hogy oké, akkor én vele szeretnék dolgozni.

Korábban soha nem kellett egyedül interjút levezetnem, ezért alaposan utánanéztem, hogyan is működik ez. Begyűjtöttem interjúkérdéseket, utánaolvastam, mit illik és mit nem illik megkérdezni, hogyan lehet kiugrasztani a nyulat a bokorból, hogy tényleg lássam, alkalmas-e a feladatra, egyszóval nagyon-nagyon felkészültem.

Lement az első interjú és egyszerűen nem is tudom, milyen állapotba kerültem. Nem szoktam alkoholt inni, na de akkor bedobtam egy felest !  A többi interjú során is láttam, hogy ez működik: kérdezek és válaszolnak, tisztelettudóak a jelentkezők és olyan kis cukik, végem volt teljesen. Eljött a második körös interjú, egyeztettünk, szerződést kötöttünk és elkezdtünk együtt dolgozni. Én kint Angliában, ők Magyarországon, esély nem volt arra, hogy személyesen találkozzunk, de működött.