Miért akarsz saját vállalkozást indítani? II. rész


Sokakban felmerül egy-egy élethelyzet kapcsán, hogy szeretne saját vállalkozást indítani. Sokfélék vagyunk, sokféle ok miatt választjuk ezt az utat.

Cikksorozatunkban azt járjuk körül, mi minden vezethet oda, hogy saját vállalkozást indíts. Megtalálod köztük a tiedet?

 

Izgalmas életre vágysz, ezért saját vállalkozásban gondolkodsz

Minden egyes napod ugyanúgy zajlik: reggel felkelsz, bemész a munkahelyre, egyik papírt jobbra rakod, másikat balra, este hazamész. Minden áldott nap. Akár 20-40 éven keresztül is.

Tényleg csak ennyi lenne az élet? Ennyi az értelme, vagy van ennél több is?

Megszólal benned egy hang, ami egyre erősebben súgja, hogy változatosságot, pörgést, izgalmakat szeretnél megélni. Olyan életet szeretnél élni, ami kalandokat, pezsgést, kihívásokat, erőpróbákat tartogat. Kihívást, kihívást és fejlődést akarsz!

Ha elindítod a vállalkozásodat, garantáltan vége az unalomnak és minden napod maga lesz az új kaland. A fejlődést, állandó tanulást és megújulást, ha akarod, sem tudod kikerülni. Igazi érzelmi és fizikai hullámvasút, annak minden szépségével és kihívásával együtt.

Veszel tehát egy nagy levegőt és a komfortzónádat magad mögött hagyva úgy döntesz, belevágsz és vállalkozást indítasz.

 

Saját magad akarod irányítani az életedet és ezt saját vállalkozással képzeled el

Biztos megélhetést szeretnél, mert rájöttél, hogy a biztosnak tűnő állásod sem biztos. Főnökök jönnek-mennek a fejed felett, egyik jobb, másik kevésbé. A cég, ahol dolgozol, egyik napról a másikra megszűnhet, megváltozhat… Te pedig nem akarsz többé kiszolgáltatott helyzetben lenni, azt akarod, hogy végre neked legyen ráhatásod arra, ami veled történik.

Nos, ha vállalkozást indítasz, jó hírem van: ez maximálisan így lesz! Egyedül neked és csak neked lesz ráhatásod arra, merre is halad a vállalkozásod. Neked lesz ráhatásod arra, mennyi pénzt keresel.

Neked kell megtervezni az évedet, a hónapjaidat, a heteidet, a napjaidat, a céljaidat, a pénzügyeidet és minden egyes rendszert és folyamatot a vállalkozásodban. Nincs főnök, aki megmondja, mit csinálj – akkor sem, ha éppen elakadtál és nem tudod, merre tovább. 

Azt, hogy a vállalkozásodat abbahagyod vagy sem, egyedül csak te döntheted el.  Azt, hogy mennyi szabadidőt hagysz (vagy leginkább nem hagysz) magadnak, szintén te döntöd el. Vagyis csak és kizárólag te magad irányítod az életedet. Senki más nem fogja megtenni helyetted.

 

Meg akarod mutatni magad a világnak, ezért saját vállalkozást akarsz indítani

Rengeteg kreatív ötlet lapul benned, világmegváltó gondolatokkal, amiket a munkádban eddig még nem tudtál kamatoztatni.

Sokkal több van benned annál, ami eddig ki tudott bontakozni. Az eddigi munkád során a kutya észre nem vette, milyen grafikai érzéked van, mennyire finom sütiket tudsz sütni, mennyi érdekes történetet tudsz kitalálni. Esetleg érzed, hogy jobban tudnád csinálni a jelenlegi munkádat, ha teljesen szabadkezet és igazi döntési jogot kapnál benne.

A benned élő csodát pedig rengeteg emberrel szeretnéd megosztani, hogy általad ők is részesüljenek belőle. Szeretnél lábnyomot hagyni az utókornak. És leginkább azzal foglalkozni, ami igazán a szívedből jön. Nincs más hátra, mint elindítani a vállalkozásodat!

  

Nem keresel annyit a munkahelyeden, amennyit szeretnél, emiatt saját vállalkozásba kezdesz

Ha elégedett vagy a munkáddal, de nem vagy elégedett a kereseteddel, legkézenfekvőbb ötlet, hogy munka mellett elkezdesz vállalkozni.

Ha a főnököd nem biztosít neked plusz kereseti lehetőséget, asaját kezedbe kell venned a dolgot és megteremteni magadnak a pénzkereseti lehetőséget.

Elkezdesz bútorokat összeszerelni, esténként magántanítványokkal foglalkozni, netán becsatlakozni egy szimpatikus MLM-be, építészként egy-egy külön tervezési munkát elvállalni. Vagy éppen a munkahelyeddel teljesen össze nem függő tevékenységet kezdeni, ami akár a fizetett hobbid is lehet. Ki tudja, később akár saját, önálló láb is kinőhet belőle, de maradhat akár szuper zsebpénz is.

 

Az 1. részt itt tudod elolvasni: https://thebusinessportraits.hu/sajat-vallalkozas-1-resz/

 

Iratkozz fel hírlevelünkre és ajándékba adjuk Neked a magazin egyik csúcsinterjúját!

És ez még nem minden!!!

Hírlevélen keresztül időnként egyedi, máshol nem megszerezhető akciós ajánlatot is kapsz vállalkozó interjúalanyainktól.

Görgess az oldal aljára és iratkozz fel!