Miért akarsz saját vállalkozást indítani? I. rész


 Sokakban felmerül egy-egy élethelyzet kapcsán, hogy szeretne saját vállalkozást indítani. Sokfélék vagyunk, sokféle ok miatt választjuk ezt az utat.

Cikksorozatunkban azt járjuk körül, mi minden vezethet oda, hogy saját vállalkozást indíts. Megtalálod köztük a tiedet?

 

Van egy álmod, amit saját vállalkozás keretében akarsz valósítani

 Már gyerekkorodban is világhírű táncos, vagy festőművész, író akartál lenni, ez volt minden vágyad, de aztán az élet úgy hozta, hogy ez egyre távolabb került tőled.

Lebeszéltek róla, ilyeneket kaptál, hogy „művészetből nem lehet megélni”, „az összes író szegényen hal meg”… persze, írogass és rajzolgass, de legyen egy „rendes szakmád” is.

Az álmod pedig tovatűnt, elmentél közgáz szakra, megszerezted a mérlegképest és most egy multinál dolgozol – közben pedig otthon írod, rajzolod, alkotod a csodáidat.

Aztán hirtelen megváltozik valami.

Megszületik a kisbabád és már egész más értékek lesznek fontosak a számodra.

Közli a főnököd, hogy a továbbiakban nem tart igényt a tehetségedre és nézz más lehetőség után.

A kiégés kerülget és egyre sürgetőbbé válik, hogy váltanod kell.

Hazamész, kinyitod a fiókodat, leporolod az alkotásaidat és eldöntöd, igen, ez lesz a hivatásom! Jöhet a saját vállalkozás indítása!

 

Önálló akarsz lenni, saját lábra akarsz állni, saját vállalkozást akarsz alapítani

 Eleged van abból, hogy nem te határozod meg a feladataidat, vagy éppen te végzel minden egyes feladatot, viszont a dicsőséget (és az ezzel járó jövedelmet is) más zsebeli be.

Eleged van abból, hogy más osztja be az idődet, a főnököd dirigál, hogy számodra értelmetlen feladatokat végezz, újabb és újabb jelentéseket, kimutatásokat írj neki túlórában, amik végül rendre a fiókban végzik, mert „változott a stratégia”.

Te viszont nem erre vágysz! Nem akarsz függeni többé se a hatalmas szervezeti hálótól, se a vezetői utasításoktól. Mennyivel hatékonyabban tudnál dolgozni a saját tempódban, a saját utasításaid alapján!

Hiányzik az önállóság, az, hogy senki ne szóljon bele abba, hogyan végzed a munkádat. Már csak egy jó ötlet hiányzik…. Jöhet a saját vállalkozás indítása!

 

Sok pénzt akarsz szerezni, ezért akarsz saját vállalkozást alapítani

Az igazi pénz a saját vállalkozásban van, gondolod. A szomszéd autószerelőnek is milyen jól megy, most cserélte le a Mercedesét egy BMW-re.

Ha meghallod azt a szót, hogy „vállalkozó”, egyből a hawaii all inclusive nyaralás, jacht, márkás karóra és a legdivatosabb öltöny ugrik a lelki szemeid elé.

Kiszámolod, hogy alkalmazottként mennyi munkaórádba kerülne neked mindezt elérni, konstatálod, hogy hiába hajtod magad agyon a túlórákkal, az általad megtermelt jövedelem nem a te zsebedben landol.

Összehasonlítod mindezt a szomszédéval és egyértelmű a válasz: sok pénzt csak vállalkozóként lehet szerezni, irány a saját cég! Jöhet a saját vállalkozás indítása!

 

Nincs állásod és utolsó esélynek a saját vállalkozást látod

 45 éves múltál, pályát szeretnél változtatni, de úgy látod, mindenhol csak a fiatalabbakra van szükség.

Ha megpályázol egy állást, megkapod, hogy túlképzett vagy, rosszabb esetben vissza se jeleznek.

Szeretnéd saját magadnak megteremteni a méltó munkahelyet, azt, ahol elismerik a tehetségedet, a szaktudásodat és a felhalmozott tapasztalatodat, egyszóval ahol végre kibontakozhatsz.

Nincs más hátra, jöhet a saját vállalkozás indítása!

Érdekel a 2. rész? Itt olvasd el: https://thebusinessportraits.hu/miert-akarsz-sajat-vallalkozast-inditani-i-resz/

Iratkozz fel hírlevelünkre és ajándékba adjuk Neked a magazin egyik csúcsinterjúját!

És ez még nem minden!!!

Hírlevélen keresztül időnként egyedi, máshol nem megszerezhető akciós ajánlatot is kapsz vállalkozó interjúalanyainktól.

Görgess az oldal aljára és iratkozz fel!