“MINDEN GÉP MÖGÖTT OTT KELL ÁLLNIA AZ EMBERNEK.”


Tényleg nem kell hirdetnie magát és főleg ajánlásokból dolgozik?

Interjúrészlet Szigeti Zsolttal, a Diaszoft 2000 Bt. ügyvezetőjével (személyre szabott ügyviteli szoftverek)

Igen, tulajdonképpen mindig is így dolgoztam. Az újságban és a Facebook-on feladott hirdetések nekem semmit nem hoztak. Minden ajánlással megy.

Két évvel ezelőtt, amikor a pesti cég megkeresett, szóba került, hogy hosszabb távon is dolgozhatnánk együtt, mert nekik több munkájuk van, és jó lenne, ha besegítenék. Jó lenne egy személyes találkozás is, mert előtte csak email-ben meg telefonon konzultáltunk.

Ezen a megbeszélésen még mindig bizonytalanok voltak – ha valaki beenged valakit a saját fejlesztésébe, ott mindig kell a bizalom. (Ismerek, olyat, akinek konkrétan a munkatársa nyúlta le a programját és a sajátjaként kezdte el továbbárulni…)

Ezen a személyes találkozón, a közös munka lezárása után is kérték, hogy mondjak valami olyat magamról, ami még meggyőzhetné őket.

Erre megemlítettem annak az illetőnek a nevét, akivel nyolc évvel ezelőtt dolgoztunk. Mondták, hogy: „Ja, őt ismered személyesen?” „Persze, ő ajánlott minket is egymásnak ezzel az online interfésszel kapcsolatban.” – válaszoltam, mire ők: „Ó, mi azt hittük, csak online találkoztatok valahol egymással, azt nem gondoltuk volna, hogy személyesen is ismeritek egymást és dolgoztatok is együtt. Ha tényleg ismered ezt a valakit, akkor már el is van intézve, meglesz a hosszú távú együttműködésünk.”

Ennyin, sokszor ilyen apró dolgokon múlik. A bizalmat viszont ugyanilyen gyorsan el is lehet játszani.

Ha egy ilyen helyen megtudnák, hogy én másnak adatokat adtam ki, onnantól kezdve ennek vége lenne.


Iratkozz fel hírlevelünkre és ajándékba adjuk Neked a magazin egyik csúcsinterjúját!

És ez még nem minden!!!

Hírlevélen keresztül időnként egyedi, máshol nem megszerezhető akciós ajánlatot is kapsz vállalkozó interjúalanyainktól.

Görgess az oldal aljára és iratkozz fel!